Seronok bila Suami ku pulang membawa tuainya. Pisang rastali dah masak Suamiku peram di tempat kerja dia, dah masak bawalah balik kerumah untuk ku. Sedap dimakan gitu dan dibuat jemput pjemput pisang, kek pisang itu je yang tahu.
Pisang ni tak tahu pulak namanya, tapi orang India suka dan pandai makan pisang ni. lepas dibagi bagi dengan kekawan dibawanya pulang sesisir. Kawan Indian suamiku kata pisang ni dibersihkan buang yang hitam hitam tu kemudian potong nipis nipis bersama kulitnya digaul dengan kunyit dan garam tambahler chili sedikit peramkan sekejap lepas tu goreng. sedap katanya... ok nanti akan ku cuba petang ni.
Ni pula pisang Raja Udang. pertama kali lihat dan akan pertama kali merasakannya. Taklah pula tahu sedap ke tidak. Pisang ni belum masak lagi kenlah peram dulu. Nak dimasak atau makan gitu tak tahu pula, nanti bila dah masak baruler tahu....ok. nanti update
No comments:
Post a Comment